image image image image image image image image image image

Angelique de jong

'Wat beweegt mensen in hun doen en laten’, die vraag houdt mij vanaf mijn jonge jaren bezig en vormt de basis van de tientallen jaren waarin ik als maatschappelijk werkster, coach en docent/trainer mensen met uiteenlopende vragen begeleid. Op zoek naar verdieping heb ik opleidingen in systemisch/ contextueel werken en karakterstructuren gevolgd. Ik raakte geboeid door de dynamiek van familierelaties en verbaasde me erover hoe het lichaam een weerspiegeling is van de persoon die erin woont.

Vanaf dat moment zijn mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand gedaan, met het lichaam als ingang. Focusing leerde me de rijke taal van mijn eigen lichaam te verstaan. In rebalancing ervoer ik de meerwaarde van contactvolle aanraking. Een combinatie van beide levert een krachtig instrument op waarmee ik anderen in hun eigen ontdekkingsreis begeleid: van denken naar voelen naar zijn.

Mijn grootste uitdaging in dit ‘mensenwerk’ is het leveren van maatwerk. Ik wissel diepgang en luchtigheid; bewegen en stilstaan; volgen en leiden af. Anderen omschrijven mijn aanwezigheid als 'open, onderzoekend en stevig'.