imageimageimageimageimageimageimageimage

 

"Focusing is unlocking the wisdom of your body."
(Eugene Gendlin)

focusing

Je kent het waarschijnlijk wel: een vaag gevoel in je onderbuik in een onprettige situatie of een steek in je maag bij het horen van slecht nieuws of onverwachte kritiek.

Vaak staan we helemaal niet stil bij zo’n gevoel. Focusing leert ons dat wel te doen. Het is de vaardigheid om naar de taal van je lichaam te luisteren. Het lijfelijk ervaren gevoel kan je iets vertellen over een bepaalde vraag of situatie. Op deze manier kun je in contact komen met jouw innerlijk weten dat verleden, heden en toekomst omvat.

Door je aandacht op een open en respectvolle manier te richten op wat je in je lichaam ervaart, kan dit zich met behulp van focusstappen verder ontvouwen. Het effect is dat er nieuwe inzichten en lijfelijke verschuivingen ontstaan. Het direct merkbare effect is opluchting of een gevoel van verlichting. Je lichaam heeft een stap in de richting van een oplossing gezet. Hierdoor kunnen in je leven kleine en grotere veranderingen tot stand komen.

Focusing is makkelijk in je leven te integreren. Iedereen kan het leren! De taal van je lichaam biedt zoveel meer dan alleen gedachtes en gevoelens. lees verder